Okategoriserade

Körkort är viktigt

Sponsrat inlägg i samarbete med Trafiko.se

Jag tycker att alla borde få ta körkort.

Jag tycker att man borde få ta körkort i skolan. Om man vill ha körkort det vill säga. Det borde ingå som en viss typ av allmänbildning, som simning och idrott. Det är väl en bra idé?

Numera finns det många bra sätt att ta körkort på. Förut fanns endast körskolorna och pärmarna där att plugga med. Ni som tar körkort nu har det så mycket lyxigare. På Trafiko finns det ljudböcker, vanliga böcker, frågor och så mycket annat som kan hjälpa er att ta körkortet.

När man inte har körkort tänker man att man inte behöver det. När man väl har sitt körkort så förstår man inte hur man någonsin har klarat sig utan. Det är en så härlig känsla att ta sin egen bil och kunna köra var man vill. Frihet är ordet som jag skulle beskriva det med.

Man är inte beroende av andras tider som bussen, tåget eller vännen som ska köra dig. Du sätter dig bara i din bil och kör var du vill. Är man tre minuter sen, jag då blir man tre minuter sen. Om man är tre minuter sen och missar bussen så kan man bli 20 minuter sen.

Jag tyckte att det var kul att ta körkort! Jag älskade att köra bil redan från första början och jag tycker fortfarande att det är både kul och frihet.

Halkbanan var något som jag var lite nervös inför. Det behöver ni absolut inte vara för det var så otroligt roligt. Den skulle jag gärna göra igen. Det är bra att vi lär oss hur det kan kännas när det är halt och man inte har kontroll på bilen. Det är ju ändå vinter en stor del av året här i Sverige.