Okategoriserade

Fina vita tänder

Sponsrat inlägg i samarbete med bästtandblekning.se

Viktigt att ta hand om sina tänder

Visste ni att de första tandborstarna kom till Europa för ca 500år sedan. Det var handelsmän som tog med sig tandborstarna från Kina och det var endast överklassen som använde dem. Det var också bara överklassen som hade råd med socker som är det som förstör tänderna mest.

Numera borstar alla tänderna. Morgon och kväll ska man borsta och två minuter varje gång. Det finns mängder av olika tandborstar. Eltanborstar, hårda, mjuka oh diverse olika barntandborstar. Prata med din tandläkare för att höra vilken tandborste som passar dina tänder bäst.

Numera vill vi inte bara ha rena tänder utan hål, vi vill också att de ska vara vita. Dricker man mycket kaffe, te eller rödvin så får man lätt missfärgningar på tänderna. Likaså rökare och de som snusar har lätt att få missfärgningar på sina tänder och gula tänder.

Nu kan man bleka tänderna hemma själv, så väldigt smidigt. När tandblekningen kom så var det dyrt och man kunde bara göra det hos tandläkaren. Nu finns det många olika typer avtandblekning, så titta vilken typ som skulle passa dig bäst.

Man pratar om Hollywwod leende, det är fina vita tänder man vill ha då. Precis som alla kändisar har när du tittar i en tidning. Vem vill inte ha det? Speciellt nu när det är så lätt att bleka tänderna hemma själv.

Det finns många tips om hur man kan få vitare tänder. Vissa skrubbar med salt eller bikarbonat. Citron säger vissa är bra. Jag tycker att proffsen ska få göra sitt. Om jag skulle bleka tänderna så skulle jag antingen gå till en tandläkare som skulle få göra det eller beställa produkter som är godkända och väl beprövade.

Blir man gladare av vita tänder? Ja jag tror det till viss del.  Om man skäms för sina tänder så håller man munnen stängd. Har man alltid en stängd mun så blir det svårt att skratta ordentligt. Investera i att bleka tänderna och tillåt dig att skratta mer. Då blir livet också roligare!

Satsa på ett stort fint Hollywood leende i höst!