Okategoriserade

Semester

Nu längtar man efter semester

Den här tiden på året längtar man verkligen efter en semester till varmare breddgrader. Man längtar efter sol och att inte behöva ha på sig tjocka dunjackor eller täckbyxor. Att få skippa mössa, halsduk och vantar.

Allt känns lättare när det är sommar, varmt och sol. Att få ha på sig en t-hirt och ett par shorts. Tänk att få slänga sig i vattnet för att svalka sig eller bara för att det är så kul att bada. Att ligga på en sandstrand och bara njuta av solen och ett lätt fläktande i luften.

Boka semester

Nu är det faktiskt på sin plats att börja tänka på semestern och boka in vad man ska göra. Många gånger har man mycket idéer men svårt att komma till skott. Förr om åren satt man och bläddrade i kataloger för att se var man ville åka på semester och det är någonting visst med att få bläddra just i en katalog. På More Sailing kan du kostnadsfritt beställa din katalog på https://www.moresailing.se/bestall-katalog/

Segling

Seglingsresor verkar vara helt fantastiska och det finns många olika seglingsresor att välja på. Kroatien, Västindien eller en äventyrsresa på Atlanten, vilken skulle du välja? Om man kunde skulle man självklart ta alla, men man får börja med en. Att segla i Karibien låter underbart.

Med eller utan besättning

Man kan välja på olika typer av båtar och med eller utan besättning. Beroende på hur mycket man har seglat själv såklart. En bestättning är nog att föredra om man vill ha en mer avkopplande semester. Tänk vilken lyx att ligga på en segelbåt och njuta i solen medan besättningen seglar oss fram i Karibien och alla spännande platser man kan få se.

Atlanten

För er mer äventyrliga personer så är ju garanterat resan över Atlanten ett äventyr. Bara att kunna säga att man har seglat över Atlanten är häftigt! Det måste vara så spännande att vara med om, en upplevelse inte många har fått göra. Resorna går i november och december varje år, då är det bäst att segla där. Det som gör allt extra spännande är att man faktiskt inte vet hur lång tid det kommer att ta. Det brukar ta mellan två till tre veckor, men allt beror såklart på väderförhållanden.

Planera

Att planera sin resa är viktigt. Därför är det bäst att börja redan nu. När man har valt vilken segling man vill göra vet man också hur mycket pengar som behövs. Då är det bara att börja spara! När man vet var man kommer att resa kan man också börja läsa på om landet eller länderna. Det är kul att veta lite mer om stället man kommer att besöka. Kanske lära sig lite av de lättare fraserna på språket som talas. Alla tycker att det är kul när turisterna försöker sig på en beställning på en restaurang eller åtminstone kan säga tack när man får sin beställning.

Packningen är inget man behöver tänka på ett halvår innan, men det kan ändå vara bra att tänka över. Man kan kanske inte packa som till två veckor på ett hotell när man är flera som bor på en båt.

Att få längta är spännande, så boka din resa redan idag!