Okategoriserade

Bilen

Sponsrat inlägg i samarbete med Mekster

Vem vill åka på bilsemester i år?

Bilsemester är mysigt. Det är så mycket som är kul, planeringen innan till exempel. Att sitta med kartor och se hur man ska ta sig fram. Vad man kan tänkas se på vägen, vilka uppehåll man ska göra och vilka hotell eller vandrarhem man ska bo på.

Var ska man åka då? Man kan åka precis varsomhelst, det är det som är det fantastiska med att ha bilen med sig på semestern. Kanske bara bila i Sverige, eller ge sig ut i Europa nu när man äntligen får resa igen? Diskutera er fram, läs på om olika länder och vad som kan tänkas vara roligt att se. Gör det till just din/er resa!

Man måste ta hand om bilen innan man ska ge sig ut på semester. Man vill inte hamna ute på motorvägen eller autoban med motorstopp eller något annat fel på bilen man har. det kan både bli jobbigt och väldigt dyrt. Det är inte så billigt att fixa bilen hemma heller, men med lite framförhållning kan man beställa billiga bildelar på nätet. Perfekt för alla som gillar att få saker till ett bra pris.

“Bilen ska bara fungera” , så känner många med mig. Det är jobbigt när bilen går sönder eller varnar om någonting som är fel. Man vet att det både kan bli dyrt och ta lång tid. Sist var det bromsbelägg som var problemet på min bil. Som tur är hittade jag Mekster på nätet och lyckades få tag i billiga bromsbelägg där!

Bromsarna känns ju särskilt viktiga, man vill inte åka någonstans med dåliga bromsar. När bilen säger till att bromsbeläggen ska bytas så vill man gärna ha det gjort samma dag. Ingen stress, bilen varnar ju lite innan, så du kan lugnt vänta några dagar utan att bromsarna ska sluta fungera. Det är i alla fall skönt att bilarna varnar numera, hur gjorde man förr? Åkte till det inte funkade längre eller var det vid besiktningen som man fick reda på hur det såg ut?

Gör en grundlig koll på bilen innan ni ger er ut på vägarna i sommar, så att allt flyter på så enkelt som möjligt. Tänk också på att fylla på vätska i ac:n, det är så jobbigt när den slutar fungera och det känns som att man har skjutsats tillbaka till 80-talet när man sitter där svettig med fönsterna öppna och skriker till varandra. Lättare att undvika med en bilkoll innan, lycka till!