Okategoriserade

Mäklarofferter

När man ska sälja sin bostad är det mycket man behöver tänka på. Den kanske enskilt viktigaste detaljen är vilken mäklare man anlitar och att mäklararvodet är rimligt. Ett bra sätt att jämföra olika arvoden som mäklare tar ut är att surfa in på https://www.maklarofferter.se/mäklararvode och jämföra olika mäklare och mäklarfirmor.

Där hittar du varje dag uppdaterad information och statistik som baseras på tiotusentals telefonintervjuer med riktiga bostadssäljare.

 

Där hittar du också riktigt intressant information. Visste du till exempel att det genomsnittliga mäklararvodet i Sverige under det senaste året är omkring 70 000 kronor? Detta enligt statistik som Mäklarofferter tagit fram baserat på tusentals riktiga bostadsförsäljningar som gjorts under det senaste året.

 

Statistiken visar även att skillnaderna är stora mellan olika städer och områden, och det är också stor skillnad mellan storstad och landsbygd. Föga förvånande är mäklararvoden högst i Stockholm tätt följt av Göteborg och Malmö. Lägst mäklararvoden hade Ludvika under det gångna året.


För att få bättre koll på vad som är ett normalt mäklararvode där du bor kan du använda Mäklarofferter för att se över vilka nivåer dessa arvoden har legat på historiskt sett och givetvis även i närtid. En bra idé kan vara att titta på vad det billigaste och det dyraste arvodet är och ta med dessa siffror i beräkningen.

 

Statistiken och informationen du hittar hos Mäklarofferter är bra att använda för att skapa sig en bild över hur nivån på mäklararvoden ser ut där du bor. Det absolut bästa sättet att ta reda på vad som är ett rimligt arvode för att sälja din bostad är att ta in flera offerter från olika mäklarfirmor.

 

På detta sätt får du en bra överblick över prisnivån men samtidigt får du också kontakt med flera mäklare och får en känsla av vad de har att erbjuda.