Alltid bra att spara pengar inför framtiden

Har ni tänkt på hur oviss framtiden är nuförtiden?

Först kom Corona och nu är det problem med livsmedel som bara blir dyrare och dyrare. Detta måste ju också innebära att lönerna går upp. För om lönerna är detsamma så innebär detta att de fattiga blir fattigare och de rika blir rikare.

Hur ska man göra för att inte hamna i situationer så att man blir så mycket fattigare? Tex ska du köpa fastigheter så försök spara ihop pengar under en längre period så du slipper låna pengar. Spara alltid pengar för även en sparad krona är en tjänad krona. Var inte slösaktig och du kan faktiskt göra mycket själv.

Tips på hur du kan spara pengar

  • Tänd inte alla lampor i hushållet samtidigt
  • Tvätta kläder när korgen är full så du ej satsar på el och vatten
  • Ät hemma så mycket du kan och ta med dig matlåda till jobbet för bara här kan du spara 100 kr per dag. Då kostar det cirka 30 kr hemma och lunch ca 120-150 kr per gång.
  • Ta med dig din egen fika till jobbet även kaffe i termos för det kostar 10 kr per gång i stället för en latte för 40 kr och bulle för 35 kr. Detta kostar då 85 kr per dag och hämtar du hemifrån så har du redan sparat in 75 kr varje dag.
  • Försök ta cykeln till jobbet om du jobbar och bor i samma stad.
  • Storhandla så sparar du på bensin och när du ser att något har blivit extra billigt, köp upp så mycket du kan och förvara det i ditt förråd hemma.
  • Gör inga impulsköp som tidningar eller godis, det är bara slöseri av dina tänder  och plånbok.
  • Res inte utomlands utan spar dina pengar i stället eller om du har tur och vinner pengar. Läs mer på spelacasino.io  kan du åka utomlands. Så länge som du inte vinner några pengar så ska du ta det lugnt med resor. Även resor genom Sverige kan vara dyrt just nu. Slösa verkligen inga pengar för vi vet inte hur världen kommer att se ut i morgon. Det sägs dessutom att även vattnet kommer att bli dyrare.
  • Promenera i stället för att ta bilen om du ska hälsa på en kompis eller släkting. Du spar då bensin och du får då härlig frisk luft och motion på köpet.
  • Baka eget bröd hemma och gör egna bullar, det kommer du också långt med.

Folk har blivit mer sparsamma, det kan man se då folk besöker inte restauranger och hotell lika mycket som de gjorde förut. Innan var det pandemin som satte stopp för att folk skulle roa sig och nu är det bensin, vatten och el som sätter stopp för att folk ska kunna roa sig. Hur vi än gör så blir livet ibland lite svårt och då måste man stanna upp och planera sitt liv bättre så att det blir enklare att leva. Du gör inte detta bara för din egen skull utan även för barnens skull. Barnen kommer före allt annat och då måste vi tänka oss för innan vi handlar eller slösar på pengar. Pengar är värdefulla eftersom det är ett medel vi kan klara oss med. Det är också ett medel som används i kommun och landsting, alltså kommer vi alltid att behöva pengar oavsett var vi jobbar eller hur vi lever.

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *