Okategoriserade

Julen ska vara en stressfri helg

Sänk dina krav

Varför stressar vi inför julen egentligen? Det är ingen som mår bra av det och vi har för höga krav och vill göra så mycket som möjligt. Och varje år är det många som säger: nästa år ska jag….. för att slippa både stress och hinna göra allt det där som man egentligen vill. Men ofta så slutar det med att man gör allt man vill dom sista dagarna. Och det är samma sak varje år.

Det kanske låter jättekonstigt, men när du har lite tid över så kan du redan nu skriva ner en lista på vad du vill göra nästa år. För det är nu som du verkligen vet vad du kanske inte hann med i år. Börja med det som du hade planerat att göra, men som du inte hann med alls i år. Jag till exempel har velat göra ett eget pepparkakshus som jag har ritat ut i papper och skurit ut i pepparkaksdeg. Det verkar aldrig bli av. Men varför inte börja med det tidigt nästa år. Man kan sitta en solig sommardag och rita och skissa och sen klippa ut papper för att se hur det skulle se ut. Och sen i december så är allt det klart.

Pepparkakshus är kanske en stor sak som du vill göra, men sen finns det andra saker. Julgodis, baka, planera dekorationer på julbordet. Så sätt dig ner och skriv ner och gör en prioriteringslista och kanske tom datum när du ska göra. Skriv in det i almanackan på din mobil eller din almanacka som du använder så kommer du ha mer tid till annat. Som till exempel att njuta.