Okategoriserade

Nyttigare vardag

Är det ditt nyårslöfte?

Har du ett nyårslöfte att äta nyttigare? Det finns mycket att göra efter all ledighet och god mat som serverats. Och det är vid den här tiden som många har samma nyårslöfte att både äta nyttigare och träna mer. Det är samma sak varje år. Man äter gott, dricker gott och på nyårsdagen så åker det kanske ner en pizza också eftersom det blivit så populärt med det på nyårsdagen. Men så när vardagen kommer så tar man på sig träningskläderna och börjar med längre promenader som sedan övergår till att börja springa. Man måste ju få upp flåset igen.

Det enklaste att börja med är att ta bort allt godis, chips och annat som blivit över efter nyår. Sen är det egentligen bara att tänka på vad man stoppar i sig och vad som man vet är onödigt. Ta en frukt om du blir sugen. Dra ner på socker, salt och för mycket kolhydrater. Kolhydrater som potatis, vitt mjöl och pasta som exempel. Det finns andra alternativ om man är sugen på det och det är fullkornspasta och fullkornsbröd.

När det gäller att röra på sig så börjar man med promenader tills man känner att man kan öka på både fart och längd. Det finns hur mycket övningar som man kan göra hemma också om man vill dra det lite längre. Både strech övningar, yoga eller styrka. Eller varför inte göra ett schema på vilka övningar du vill göra vilka dagar. Se bara till att du dricker ordentligt så du inte blir uttorkad.