Okategoriserade

Städa ur ditt hem

Finns olika metoder att göra det på

Efter att det varit en lång mörk period så blir det nu ljusare och ljusare ute. Man blir piggare och gladare och vill att sitt hem också ska se bra ut. Och det många gör då är att städa ur ditt hem. Och då menar jag inte städa bort allt utan rensa och städa där du normalt inte brukar städa när du städar hemma. För det finns flera ställen som man inte tänker på finns. Eller man vet att dom finns men man säger ofta: jag tar det nästa gång. Så varför inte börja lite smått? Man behöver inte ta allt på en gång utan bestämma hur du vill göra detta och när du har den tiden. För när man städar och rensar ska man också ha tid. Och det är något man måste planera för man har vanliga vardagsrutiner som ska göras också.

Städa ur ditt hem

Den metoden som jag brukar använda mig av är att ta ett rum i taget och inte vara överallt. Och jag hittar alltid saker som jag vill flytta till andra rum så jag tar alltid fram en kartong eller större påsar som jag fyller med dom sakerna. Saker som ska slängas ska ju sorteras och kastas så då åker pappkassar eller andra påsar som jag fyller med. Sen beror det ju på hur mycket saker det är som man ska kasta eller återvinna. Om man vill samla på sig och ta allt på en gång eller åka iväg med på en gång. Det beror på hur stor bostad man har och hur lång tid det kanske tar med detta. Men att städa ur ditt hem kan också vara både avkopplande och kul.

Städa ur ditt hem

Börja med ett lättare rum

Sovrummet brukar inte kräva lika mycket städning eller rensning som övriga rum. Se till att dammsuga och göra rent hela sängen innan du lägger i nya lakan och täcken. Dom flesta sängarna går att ställa på högkant och dammsuga under också. Dammsug också alla lister och dörrfoder och torka av. För även om du dammsuger så sitter smuts och damm kvar. Är det plusgrader ute kan du passa på att tvätta fönstren också.

Vardagsrummet kanske kräver lite mer städning då det kanske finns prydnader och annat framme. Plocka bort allt, dammtorka och våttorka där också. Dammsugaren använder du överallt först och även i soffan. Glöm inte tavlorna som gärna samlar på sig en del. Vill du att dina möbler ska lukta gott kan du köpa linnespray som finns i många butiker idag. Både säng, soffor och stolar med tyg luktar gott och kan användas när du vill.

Köket kräver nog ännu mera tid när det gäller rensning och städning. I lådorna samlas det gärna smulor och annat och att tömma dom och torka ur gör det fräsch ganska fort. Titta igenom vad du har i skåpen och vad du egentligen använder. Du kanske har någon i släkten i din bekantskapskrets som behöver eller vill ha nått. Innan du åker till återvinningen med resten. Ugnen är kanske något man rengör så ofta eller att frysen töms och frostas av.

Städa ur ditt hem

Gör en lista

Det finns säkert andra saker du vill göra i ditt rum såsom att byta gardiner, byta kuddvar eller dukar. Och då kan det vara bra att skriva en liten lista innan man börjar. Annars är det risk för att man bara kör på och så glömmer man hälften av det man vill göra.