Skip to content

Om Per Hed

DSC_7108.jpg

Välkommen hit!

Jag som driver bloggen heter Per Hed. Arbetar med att coacha, utbilda, föreläsa och skriva böcker.

Jag bor i Stockholm, Hägersten och bor ensam för tillfället. Jag har två barn som bor på västkusten och jag åker därför ofta dit.

Jag startade bloggen för att jag vill nå ut till så många människor som möjligt. Jag älskar att hjälpa människor till positiva förändringar och via bloggen kan jag nå många människor.

Jag är utbildad och certifierad Meta-Coach sedan 2009, vilket är en coachingmetod som baseras på Neuro-semantik, som i sin tur bygger på Abraham Maslows självförverkligande psykologi, kognitiv beteendepsykologi, neuro-lingvistik samt behaviorismen.

Meta-Coaching är den enda metoden där det finns tydliga, specifika och högt ställda krav för att nå certifiering. För att bli certifierad behöver man bli bedömd av en erfaren Meta-Coach och team-coach och nå en viss poäng på alla sju coachingfärdigheterna.

Jag är också team-coach och har assisterat på Meta-Coach-utbildningar. Det innebär att jag har fått bedöma blivande Meta-Coachers kompetensnivå samt fått utbildning i att leda och coacha grupper.

Jag startade ett coachingföretag 2009 och har coachat klienter sedan dess, mestadels livscoaching. 2010 gick jag nästan i personlig konkurs då jag drev företaget och min privatekonomi extremt ineffektivt så jag hade skulder upp över öronen. Jag och min dåvarande sambo gjorde då en budget och tillsammans arbetade vi oss ur den ekonomiska situationen. Idag är jag i princip skuldfri. Jag tog jobb som säljare en period fram till 2012. Från 2012 till 2016 körde jag företaget på heltid, då jag på halvtid coachade individer och andra halvan konsultade jag på diverse företag för att dryga ut kassan. Oktober 2016 tog jag en fast anställning på mitt nuvarande jobb då jag var trött på livet som företagare för tillfället. Jag har coachat bredvid jobbet sedan dess och då i mindre skala än tidigare, men som hållit mina kunskaper och coaching vid liv. Nu kör jag företaget med helt ny passion och erfarenhet.

Jag är även utbildad i neuro-lingvistisk programmering (NLP Master), har läst arbetsrätt, juridisk introduktionskurs och psykologi.

På bloggen skriver jag om ämnen som jag tror är relevant för de flesta. Det handlar om att hjälpa dig som läsare att utvecklas mentalt, känslomässigt (emotionellt), beteendemässigt och i din kommunikation, inre som yttre. Det kan till exempel handla om hur du effektivare tar sunda beslut, hanterar stress, stärker din självkänsla och självförtroende, har mer integritet, kommunicerar effektivare, skapar ett sunt kritiskt tänkande och annat som stärker dig som människa.

I dagens samhälle finns mycket att gilla, och samtidigt blir jag förfärad över att det här med eget ansvar och att göra något åt sitt liv har kommit i skymundan. Det skapar passivitet och offer-mentalitet och jag vill bidra till att vända den utvecklingen.

Jag lägger upp en artikel varje söndag, med eventuellt något undantag. Jag är noga med att det ska vara hög kvalité på artiklarna och läser igenom noga innan jag lägger upp något. Jag är också öppen för konstruktiv feedback av dig som läsare och du kan skicka feedback till mig.

Jag brinner för personligt växande och självförverkligande, det vill säga att bli mitt bästa jag och att hjälpa dig att bli den bästa versionen av dig själv. Det ger mig meningsfullhet och glädje.

Jag avser att vara så autentisk och äkta som det går. Jag har inget syfte att visa upp en fin fasad som andra ska beundra, vilket tyvärr är alltför vanligt bland coacher. Jag har mina styrkor och brister precis som andra människor har, det finns ingen anledning att försöka vara en supermänniska, det gynnar varken dig eller mig. Jag är alltid öppen för feedback.

Jag skriver till dig som vill utvecklas och konfrontera sidor hos dig själv samt har modet att förändra invanda tankar och beteenden. För dig som bara vill ha ett tryggt utrymme där allt är rosa moln och enhörningsfluff så rekommenderar jag att läsa vidare någon annanstans. Jag är konfronterande och ibland provokativ i texterna i syfte att väcka an något i dig, som underlättar för dig att se saker i annat perspektiv och hitta effektivare vägar och mål som fungerar bra för dig. Jag förutsätter att du är en ansvarstagande individ som kan hantera det.

Kommentera gärna efter ett blogginlägg med dina tankar och känslor, erfarenheter kring ämnet, om du har frågor eller annat relevant. Detta är något jag gör helt på min fritid och därför är min tid begränsad till att svara på frågor, feedback och kommentarer men jag gör mitt bästa. Det jag uppfattar som trollande eller uppenbart elakt kommer jag att radera.

Dela gärna mina artiklar vidare på sociala medier och rekommendera de du känner att läsa och prenumerera på bloggen.

Om Du vill anlita mig som coach kan du läsa om mina coachingtjänster på min hemsida Hed Coaching.

Alternativt kontakta mig på per.hed@hedcoaching.se eller ring eller sms:a till 073-4029196 för att boka en första gratis session.