Okategoriserade

”Det är inte så enkelt!”

Har du hört dig själv säga, eller någon annan, att ”det är inte så enkelt”?

Det är en intressant fras. Oftast yttras den när någon kommer med ett förslag till hur man kan förändra sin situation.

Är det verkligen det du vill att livet ska gå ut på? Att det ska vara enkelt?
Finns det inga andra syften?

Brukar du hålla dig tillbaka med att säga att det inte är enkelt?

Tänk om den enkla vägen är den som kommer att leda till att livet blir svårt. Faktum är att om du strävar efter det som är enkelt så kommer bitterheten att bita dig i rumpan förr eller senare. Du kommer undra vad som hade kunnat vara. Men det är ju i alla fall enkelt, eller hur?

Det är enkelt att välja det som leder oss till det triviala och mindre meningsfulla, eftersom det initialt kräver mindre ansträngning.

Tänk om den svåra vägen är den som kommer att göra ditt liv enklare. Att när du väljer den svåra vägen som leder dig till det liv du vill ha, och brottas med dina inre drakar, bryter igenom begränsningar och rädslor och kommer ut starkare på andra sidan.

För varje gång du expanderar din komfortzon blir du starkare. Då kommer triviala saker i livet att bli mindre relevanta eftersom du är på en högre nivå i din egen personliga utveckling.

När du väljer den meningsfulla vägen kommer du uppnå fler stunder av euforisk njutning som känns in i själen. I motsats till den snabba stimulansen som kommer av det enkla.

Så vill du verkligen ta den lätta vägen?
Vad är ett högre syfte för dig än att det ska vara enkelt?