Inlägg

Tid är pengar detta är ett gammalt ordspråk

Tid är verkligen pengar om man reflekterar över hur stora tänkare tänkte förr.

Tänk dig om du jobbar i en butik och får betalt typ 150 kr i timmen. Du tänker då att du vill jobba extra för att tjäna mer och då jobbar du 10 timmar och tjänar 1500 kr. Detta blir då ditt tak eller hur? Om du i stället öppnar en butik så kan du anställa någon som jobbar för dig då har du inget tak. Samt om du öppnar flera butiker då har du verkligen inget tak och heller ingen box. Du lever och tänker utanför boxen, GRATTIS!

Visste du om att folk dömer dig 90 % av hur du ser ut och 10 & efter vad du säger?

Därför är det väldigt viktigt att du gör så gott intryck som möjligt när det kommer till hur du klär dig. Du ska då inte heller sticka ut med dina kläder utan se snygg och stilren ut. Tar du på dig en kavaj och kjol i beige så ska du också ha en fin passande klocka till.  Så en snygg liten damklocka vore aldrig fel om du bär kostym och är på väg till ett viktigt möte. Ibland kan din klädstil och damklocka vara avgörande för hur folk kommer att uppleva dig i sin helhet.

Nedan är en superfin och elegant damklocka av varumärket HANNAH MARTIN med detaljer av rosé och Läder. Rosé tycker jag är mycket finare än både guld och silver. Det känns mer udda att använda rosé för den ger intrycket av äkta elagans på riktig hög nivå. Det är inte pengar som kan köpa klass utan det är stil och smak. Om du har en mörk kostym dvs kavaj och kjol då kan denna ljusgråa damklocka passa utmärkt. Till detta kan du ha pumps i liknande färg så att det matchar.

Även nedan klocka är rosafärgad och skulle passa utmärkt till svarta kläder. Denna är mer tydlig rosé än klockan ovan och passar även till mörka kläder tex mörkgrön och nedan klocka skulle bli klockrent tillsammans. Detta är vad jag tycker är snyggt och sedan får man inte glömma att skönheten alltid ligger i betraktarens ögon.

Har du en beige kostym dvs kjol och kavaj då passar det utmärkt med en guldklocka för färgerna går lite hand i hand tycker jag. En klocka är också mycket snyggare än massa armband på handen. Armband är snyggt men en klocka syns på ett helt annat sätt. Samt när du använder en klocka så indikerar det lite att du är en akademiker och det är ju också det vi önskar att folk ska tro om oss.

 

Därför ska du bära klocka på armen

När man är på en konferens eller har ett möte så är det otroligt oartigt att stirra i sin mobil även om man vill se hur mycket klockan är. Folk har blivit så trötta på alla som är beroende av sina mobiler. Om du i stället bär en armbandsklocka så är det ingen som reagerar om du tittar lite snyggt på hur mycket klockan är. Folk kommer dessutom tycka att dig är det ordning och reda på.

Vissa har förstått detta med klocka på armen så de har även en liten dator i sin klocka för att vara så diskreta som möjligt om de tex vill läsa sms eller följande. Det är otroligt svårt att hålla mobilen på avstånd för man vill till varje pris hålla sin mobil i handen och tittar säkert på den var 5:e minut om man är en kontorsråtta.

Detta var lite tips från mig gällande damklockor och vad man bör tänka på i olika situationer. Hoppas min klockguide kunde vara till hjälp.